Image

How do you work from home and remain productive?

Αναρωτιέστε αν μπορεί ένας χώρος εργασίας να γίνει σαν το σπίτι σας , άνετος και ζεστός που να σας εκφράζει, ένας χώρος στον οποίο θα χαίρεστε να περνάτε τον χρόνο σας.

Φυσικά και μπορεί!

Όταν σκέφτεστε έναν τυπικό χώρο γραφείου αυτό που συνήθως έρχεται στο μυαλό σας είναι, ένα λιτά διακοσμημένος χώρο με ‘γυμνούς’ τοίχους που κυριαρχείται από κρύα χρώματα, αιχμηρές ακμές , λευκό φως και τεχνητά υλικά. Είναι φυσικό λοιπόν όταν οι εργαζόμενοι παραμένουν σε ένα τέτοιο χώρο για μεγάλο διάστημα αυτό να επηρεάζει αρνητικά τη διάθεσή τους και συνεπώς την απόδοσή τους. Δεν είναι λοιπόν περίεργο το γεγονός ότι η τάση σχεδιασμού χώρων γραφείων πλέον δίνει έμφαση στην άνεση τα ζεστά φυσικά υλικά τα σπιτικά αξεσουάρ και αυτό αποτελεί μια τάση που συνεχώς αυξάνεται το τελευταίο διάστημα.

«Οι άνθρωποι προσπαθούν πάντα να βρουν άνεση. Είτε πρόκειται για άνετα ρούχα είτε για τον χώρο όπου διαμένουμε. " – αναφέρει η Anna Marszałek, Global Portfolio Manager στο Όμιλο Nowy Styl. «Όταν θέλω να πάρω ένα φλιτζάνι καφέ και να χαλαρώσω, θα επιλέξω μια καφετέρια σε στιλ boho με βιβλία και άνετους καναπέδες, αντί για ένα πολυσύχναστο και θορυβώδες καφέ. Όταν πρόκειται για εργασία στο γραφείο, ο αντίκτυπός σας στο περιβάλλον σας είναι περιορισμένος, αλλά το περιβάλλον έχει αντίκτυπο σε εσάς. Οι αυστηροί εσωτερικοί χώροι χωρίς αξεσουάρ, φυτά, καλή ακουστική και φωτισμό, δεν είναι το καλύτερο περιβάλλον εργασίας για τους περισσότερους ανθρώπους. "

Σχεδιάζοντας νέους χώρους γραφείων, οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων δίνουν προσοχή στη λειτουργικότητά τους, αλλά και στην άνεση των εργαζομένων.
Υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μετατρέψετε ένα κρύο δωμάτιο χωρίς χαρακτήρα σε ένα ζεστό και άνετο μέρος. Μπορείτε να θερμάνετε έναν χώρο εισάγοντας ζεστά χρώματα και φωτισμό, χρησιμοποιώντας μαλακά υλικά και φινιρίσματα, καθώς ξύλο ή τούβλα. Είναι επίσης καλή ιδέα να έχετε μικρά αξεσουάρ όπως μαξιλάρια, φυτά και πίνακες ζωγραφικής.

Ζεστά χρώματα

Η αλλαγή των χρωμάτων είναι μια απλή λύση που μπορεί να δώσει εκπληκτικά αποτελέσματα. Για να έχετε ένα άνετο εσωτερικό, θα πρέπει να αποφύγετε τις κρύες αποχρώσεις και να επιλέξετε τις ζεστές. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να κάνετε δραστικές αλλαγές όπως η βαφή ολόκληρου του γραφείου - απλώς βάψτε ξανά έναν τοίχο ή μέρος αυτού. Τα ζεστά χρώματα λειτουργούν καλά όχι μόνο στους τοίχους αλλά και στα έπιπλα και αξεσουάρ. Εάν πχ. θέλετε να ζεστάνετε λίγο ένα χώρο χωρίς να χρειαστεί μεγάλες αλλαγές, μπορείτε να προσθέσετε μερικά φυτά ή γλάστρες, πολύχρωμα διακοσμητικά ή και αξεσουάρ σε pastel χρώματα.

Ο φωτισμός έχει σημασία

Το φως παίζει σημαντικό ρόλο στην εικόνα και την σχεδίαση του χώρου και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό πώς γίνεται αντιληπτός. Είναι το στοιχείο που δημιουργεί την ατμόσφαιρα στο δωμάτιο, το λευκό φως επηρεάζει τη διάθεση και την ευεξία των εργαζομένων και βοηθά στη συγκέντρωση κατά την ώρα εργασίας. Έτσι χρησιμοποιείται σε γραφεία, εργαστήρια και όπου οι εργαζόμενοι πρέπει να επικεντρωθούν στη δουλειά τους. Τα ζεστά χρώματα χαλαρώνουν και κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται πιο άνετο. Στο γραφείο, αυτός ο τύπος φωτισμού χρησιμοποιείται συνήθως σε χώρους όπως τραπεζαρία και αίθουσες χαλάρωσης. Ο καλά σχεδιασμένος φωτισμός με τη σωστή ένταση και απόχρωση θα κάνει το γραφείο σας πιο άνετο και φιλικό. Ο καλός σχεδιασμός φωτισμού σε συνδυασμό με το επαρκές φως της ημέρας, έχουν συνδεθεί με μείωση κατά 15% των απουσιών από την εργασία και την αύξηση της παραγωγικότητας μεταξύ 3% και 20%. [1]

Image
Λειτουργικά αξεσουάρ και διακοσμήσεις

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα άνετο αλλά λειτουργικό γραφείο, δεν πρέπει να ξεχάσετε την διακόσμηση προκειμένου να ζεστάνετε το χώρο σας και να γίνει ποιο φιλικός πιο οικείος. Πολύχρωμοι πίνακες στους τοίχους, μαλακά μαξιλάρια και πουφ ή χαλιά σε διάφορα μεγέθη και σχήματα σε μοτίβα που θα δώσουν στο εσωτερικό έναν πραγματικά μοναδικό χαρακτήρα. Επίσης τα φυτά πάνω στα γραφεία, σε βάζα ή γλάστρες, θα αναζωογονήσουν τον χώρο ενώ ρόλος των αξεσουάρ δεν χρειάζεται να περιορίζεται στο να φαίνεται κάτι ωραίο, αλλά μπορούν να έχουν και άλλες λειτουργίες. Για παράδειγμα, μια ενδιαφέρουσα στυλιζαρισμένη λάμπα μπορεί να εκπέμπει φως που βελτιώνει την ευημερία των εργαζομένων και τα πολύχρωμα μαλακά πουφ θα τους επιτρέψουν να καθίσουν, να τεντώσουν τα πόδια τους και να χαλαρώσουν.

Η προσθήκη μικρών αξεσουάρ μπορεί να κάνει τον χώρο σας να φαίνεται πιο φιλικός και καλύτερος για να εργαστείς. Η έρευνα έδειξε ότι για το 91% των εργαζομένων η άνεση στο χώρο εργασίας είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας που διαμορφώνει την ευημερία τους στο γραφείο [2]. Φυσικά υλικά, ενδιαφέροντα σχέδια, πρακτικά αξεσουάρ, ζεστά χρώματα και φως, θα κάνουν το γραφείο σας να μοιάζει σαν το σπίτι σας. Ένας χώρος διακοσμημένος με αυτόν τον τρόπο θα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να εργαστείτε και να συναντήσετε συναδέλφους, συνεργάτες και πελάτες.


[1] Commission for Architecture and the Built Environment and the British Council for Offices. (2006). The impact of office design on business performance.

[2] Savills. (2014). The What Workers Want report. pp. 1-16.

Πηγή: https://nowystyl.com/en/knowledge/inspirations/87/cosy-office-space-how-create-one/

SATO
Λεωφόρος Κηφισίας 250-254,
Χαλάνδρι, 152 31
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 213-0181600
Ωράριο:
Δευτέρα -Τετάρτη 10.00-18.00μμ,
Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 10.00-20.00μμ
Service:
Αθήνα: Τηλέφωνο Επικοινωνίας 210-4811610
Υπόλοιπη Ελλάδα : Επικοινωνήστε με το τοπικό κατάστημα.
email: info@sato.gr
© 2017-2020 SATO. All Rights Reserved.
SATO
Λεωφόρος Κηφισίας 250-254,
Χαλάνδρι, 152 31S
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 213-0181600
Ωράριο: 
Δευτέρα -Τετάρτη 10.00-18.00μμ, 
Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 10.00-20.00μμ
Service:
Αθήνα: Τηλέφωνο Επικοινωνίας 210-4811610
Υπόλοιπη Ελλάδα : Επικοινωνήστε με το τοπικό κατάστημα.
email: info@sato.gr
© 2017-2020 SATO. All Rights Reserved.
NEWSLETTER
Καταχωρήστε το e-mail σας για να λαμβάνετε το
Ενημερωτικό Δελτίο μας

+30 213 0181 600

Επικοινωνήστε μαζί μας