Image

How do you work from home and remain productive?

Η τρέχουσα κατάσταση αποτελεί έκπληξη για όλους μας, ανεξάρτητα από την κοινωνική θέση ή τη δουλειά μας. Αυτή είναι σίγουρα μια εποχή δύσκολων επιλογών και αποφάσεων. Μια εποχή που πολλές έννοιες που ήταν προφανείς πρέπει να επαναπροσδιοριστούν.

Στην καθημερινότητα μας δημιουργούμε και εφαρμόζουμε αποτελεσματικούς χώρους γραφείων. Τα προϊόντα μας είναι οι σιωπηλοί ήρωες του χώρου γραφείου. Παρακολουθούν την επιτυχία, τις προκλήσεις και την καθημερινή εργασία ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Θα θέλαμε να είμαστε δίπλα σας και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε την υποστήριξη αλλά και την γνώση μας ,ειδικά όταν το σπίτι σας έχει γίνει προσωρινά το γραφείο σας.
Είναι το σπίτι σας έτοιμο για αυτό; Εάν όχι, τι μπορείτε να κάνετε για να προσαρμόσετε τον εαυτό σας και το χώρο σας σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα; Πώς επιτυγχάνετε ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής εάν παραμείνετε περιορισμένοι σε ένα μέρος όλη την ημέρα;

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να σας δείξουμε πώς να δημιουργήσετε έναν εργονομικό, άνετο χώρο εργασίας χρησιμοποιώντας ό, τι έχουμε οι περισσότεροι από εμάς στο σπίτι.

Healthy working - get up and go!

Είναι πάντα καλό να φροντίζετε την υγεία σας: Εστιάζοντας στη σωστή στάση του σώματος, ρυθμίζοντας στο σωστό ύψος και κλίση το κάθισμα σας ή παρατηρώντας και εκτελώντας την υγιεινή στο χώρο εργασίας. Ακολουθώντας αυτούς τους κανόνες στο γραφείο, όπου έχετε πρόσβαση σε μια κατάλληλη καρέκλα, φορητό υπολογιστή κλπ. σίγουρα βοηθάει στο να γίνει αποτελεσματική η εργασία σας.
Τα προβλήματα εμφανίζονται όταν ξαφνικά δεν έχετε πρόσβαση σε όλα αυτά, επειδή πρέπει να εργαστείτε από το σπίτι. Πολλοί από εμάς έπρεπε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρόκληση το τελευταίο διάστημα.

I don’t have my own office

Τι κάνετε αν δεν έχετε έναν κατάλληλο χώρο για εργασία, με υπολογιστή, μια ρυθμιζόμενη καρέκλα και ένα καλά φωτισμένο γραφείο;
Θα πρέπει να αυτοσχεδιάσετε.
Μια κρίσιμη κατάσταση απαιτεί όλη τη δημιουργικότητα που μπορείτε να συγκεντρώσετε. Συλλέξαμε μερικές από αυτές τις «προσωρινές» ιδέες για να σας δώσουμε κάποια έμπνευση. Πρέπει να θυμόμαστε, ωστόσο, ότι καμία από αυτές τις λύσεις δεν θα εγγυάται την άνεση και την εργονομική ποιότητα που παρέχονται με ένα κατάλληλο κάθισμα και ένα ρυθμιζόμενο γραφείο.

Προκειμένου να αντιμετωπίσετε την κατάσταση προς το παρόν, είναι καλό να ορίσετε τον χώρο στον οποίο θα εργαστείτε. Θα μπορούσε να είναι ένα τραπέζι τραπεζαρίας και μια κανονική καρέκλα. Θυμηθείτε, όταν κάθεστε, προσπαθήστε να κρατήσετε τα γόνατά σας υπό γωνία περίπου 90 °. Οι αγκώνες σας θα πρέπει επίσης να είναι στη σωστή γωνία . Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα υποπόδιο . Αυτό θα αφαιρέσει το φορτίο από τους ώμου σας και θα ενισχύσει την κυκλοφορία σας.

Μια άλλη πτυχή είναι η θέση της οθόνης του υπολογιστή: Το άνω άκρο της οθόνης θα πρέπει να βρίσκεται ακριβώς κάτω από την οπτική σας γωνία. Εάν τοποθετήσετε τον φορητό υπολογιστή σας στο τραπέζι και ανακαλύψετε ότι το πάνω άκρο της οθόνης είναι πολύ χαμηλό, δοκιμάστε να βάλετε μερικά βιβλία από κάτω.

Εάν το πίσω μέρος της καρέκλας σας δεν υποστηρίζει τη σπονδυλική σας στήλη, δηλαδή εάν η οσφυϊκή μοίρα σας δεν στηρίζεται στο πίσω μέρος της καρέκλας - τοποθετήστε ένα μαξιλάρι έτσι ώστε το κάτω μέρος της πλάτης σας να στηρίζεται. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τον πόνο στην ωμοπλάτη και την μέση.

Sitting is not the end of the story

Μόλις δημιουργήσετε έναν άνετο προσωρινό χώρο εργασίας, ήρθε η ώρα να σηκωθείτε.
Δεν είναι αστείο. Το να κάθεστε σε μια θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν θα σας κάνει καλό, ακόμα κι αν η θέση που επιλέξατε είναι εργονομική και άνετη. Οι μύες σας σφίγγουν, και σε συνδυασμό με την έλλειψη άσκησης τα επίπεδα οξυγόνου μένουν χαμηλά.
Ήρθε η ώρα για ένα διάλειμμα για καφέ και σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την κουζίνα.

Αλλά μια αλλαγή θέσης δεν πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνει ένα διάλειμμα. Έχετε πρόσβαση σε ένα ψηλό τραπέζι ή στον πάγκο της κουζίνας? - Ένα μέρος όπου θα μπορούσατε να εργαστείτε σε όρθια θέση; Χρησιμοποιήστε το!
Κατά τη διάρκεια μιας ώρας ξοδεύετε το 50% του χρόνου καθισμένος, 25% όρθιος και το άλλο 25% σε κίνηση.

Θα μπορούσατε επίσης να κάνετε μερικές απλές ασκήσεις, οι οποίες θα χαλαρώσουν την ένταση των μυών σας και θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την δυσκαμψία. Αυτός είναι επίσης ένας καλός τρόπος παροχής οξυγόνου στον εγκέφαλό σας εάν τυχαίνει να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο σε μία θέση.

How to maintain work-life balance? Divide your home into zones!

Image
Τα σπίτια μας έχουν πρόσφατα μετατραπεί σε γραφεία, εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις και μικρά κέντρα αναψυχής. Εν συντομία, όλα αυτά τα μέρη - εργασία, νηπιαγωγείο, σχολείο - ξαφνικά συμπιέζονται στον χώρο που ήταν δικός μας. Είναι εύκολο να μπερδευτείς. Ως αποτέλεσμα, συχνά αποσπάται η προσοχή μας, δουλεύουμε περισσότερες ώρες, καθυστερούμε και η δουλειά μας διαρκεί όλη μέρα παρά τις συνηθισμένες ώρες. Διατηρήστε την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Remember about regular working hours

Προσπαθήστε να σηκωθείτε περίπου την ίδια ώρα όπως θα κάνατε κανονικά, ακολουθήστε την καθημερινή σας ρουτίνα, ντυθείτε και καθίστε στη δουλειά και μετά από 8 ώρες εστιάστε στις (πιο) σημαντικές υποχρεώσεις σας . Εάν τα παιδιά σας απαιτούν την προσοχή σας ενώ εργάζεστε, δώστε τους μερικά παιχνίδια , τα οποία θα τα κρατήσουν απασχολημένα για λίγο και θα κάνουν τον κόσμο τους λίγο πιο πολύχρωμο.

Activity based working: get up and go

Είναι πολύ σημαντικό να διαχωρίζουμε την εργασία από την προσωπική ζωή. Η αποτελεσματικότητά είναι μια άλλη ιστορία.
Στο γραφείο εργασίας, κάθε δραστηριότητα έχει τον δικό της τρόπο εκτέλεσης. Όλα είναι πιο άμεσα τόσο σε επικοινωνία και αποτελεσματικότητα με τους συναδέλφους. Συνήθως διοργανώνετε πολλά meetings στην αίθουσα συσκέψεων, κάθεστε στο γραφείο σας για να απαντήσετε σε emails, χαλαρώνετε και επαναφορτίζετε τις μπαταρίες σας στην κουζίνα ή στο διάδρομο ,πραγματοποιείτε τηλεφωνικές συνομιλίες με πελάτες κτλ.
Μπορείτε να υιοθετήσετε μια παρόμοια προσέγγιση και στο σπίτι. Αφήστε την εργασία σας για λίγο και αφιερώστε το χρόνο σας για να φάτε. Πηγαίνετε στο μπαλκόνι ή κοιτάξτε έξω από το παράθυρο. Δώστε στον εαυτό σας λίγο χρόνο για να χαλαρώσετε και να ανακτήσετε τις δυνάμεις που απαιτούνται για την συνέχεια της μέρας.

Συνειδητοποιούμε ότι η εργασία από το σπίτι συχνά περιλαμβάνει πολλές κλήσεις μέσω skype Teams κ.α. Βρείτε κάποιο μέρος, όπως μια ειδική πολυθρόνα, όπου μπορείτε να μιλήσετε στο τηλέφωνο ή να πραγματοποιήσετε τις βιντεοκλήσεις σας.
Τις περισσότερες φορές πιθανότατα εργάζεστε στον υπολογιστή σας: Δουλειά γραφείου, ατομική εργασία ή εργασίες που απαιτούν μέγιστη προσοχή. Αυτή είναι η περιοχή αλλά και ο τρόπος συγκέντρωσης, όπου κάθεστε πραγματικά πίσω από τον υπολογιστή και εργάζεστε.

Είναι πολύ πιο εύκολο να εστιάσετε σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, αν συνειδητοποιήσετε και θυμάστε ότι τις κάνετε συνήθως σε συγκεκριμένα μέρη. Για αυτό είναι σημαντικό να μην εργάζεστε ενώ βρίσκεστε στο κρεβάτι, γιατί αυτό θα επηρεάσει τόσο την εργασία σας όσο και την ποιότητα του ύπνου σας.
Γνωρίζουμε ότι το γραφείο στο σπίτι είναι μια δυναμική πραγματικότητα, γεμάτη προκλήσεις και πειρασμούς, αλλά πρέπει να έχουμε κατά νου ότι εξακολουθούμε να είμαστε οι ίδιοι που είναι υπεύθυνοι για την άνεση της εργασίας μας ανεξάρτητα το μέρος και τις δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Διαβάστε περισσότερα: https://nowystyl.com/en/knowledge/inspirations/116/make-your-space-at-home-how-to-work/


SATO
Λεωφόρος Κηφισίας 250-254,
Χαλάνδρι, 152 31
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 213-0181600
Ωράριο:
Δευτέρα - Παρασκευή 10.00 - 18.00μμ,
Σάββατο 10.00 - 15.00μμ
Service:
Αθήνα: Τηλέφωνο Επικοινωνίας 210-4811610
Υπόλοιπη Ελλάδα : Επικοινωνήστε με το τοπικό κατάστημα.
email: info@sato.gr
© 2017-2020 SATO. All Rights Reserved.
SATO
Λεωφόρος Κηφισίας 250-254,
Χαλάνδρι, 152 31S
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 213-0181600
Ωράριο: 
Δευτέρα - Παρασκευή 10.00 - 18.00μμ,
Σάββατο 10.00 - 15.00μμ
Service:
Αθήνα: Τηλέφωνο Επικοινωνίας 210-4811610
Υπόλοιπη Ελλάδα : Επικοινωνήστε με το τοπικό κατάστημα.
email: info@sato.gr
© 2017-2020 SATO. All Rights Reserved.
NEWSLETTER
Καταχωρήστε το e-mail σας για να λαμβάνετε το
Ενημερωτικό Δελτίο μας

+30 213 0181 600

Επικοινωνήστε μαζί μας