Image

Minimalist style office: when less is more

Πόσο συχνά αγοράζετε πράγματα που δεν χρειάζεστε πραγματικά; Πόσα από τα αντικείμενα που περιβάλλουν το χώρο σας θα μπορούσατε απλά να απαλλαγείτε από αυτά, χωρίς να σας ενοχλεί καν η απουσία τους; Πως μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτόν τον φαύλο κύκλο της μανίας που μας διακατέχει να αγοράζουμε συνέχεια όλο και περισσότερα προϊόντα;
Αυτό λοιπόν είναι το σημείο όπου ο μινιμαλισμός μπορεί να έρθει στη επιφάνεια: Εκτός από τους προφανείς αισθητικούς λόγους, μπορεί επίσης να φέρει ορισμένα οφέλη που αποφέρουν τη βελτίωση της ευημερίας σας και κατά συνέπεια, την ποιότητα της εργασίας σας.

Minimalist Style – what does this actually means?

Στην εσωτερική διακόσμηση, ο μινιμαλισμός χαρακτηρίζεται κυρίως από έναν περιορισμένο αριθμό χρωμάτων και αντικειμένων. Μια φαινομενικά μέτρια γκάμα χρωμάτων, δεν σημαίνει πλήξη για τον χώρο. Παράδειγμα μπορεί να αποτελέσει το λευκό χρώμα, το οποίο μπορεί να κάνει ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο, ταιριάζοντας καλά με μαύρο, ανοιχτό μπλε ή γκρι. Διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου ή του παστέλ ροζ ταιριάζουν επίσης πολύ καλά.
Τα έπιπλα , τα οποία και θα είναι το κύριο διακοσμητικό του χώρους μας , δεν θα πρέπει να είναι ¨βαρετά¨. Ενδιαφέροντα σχήματα, αρθρωτές λύσεις ή ασυνήθιστα άκρα μπορούν να κάνουν έναν χώρο να φαίνεται μοντέρνος και πιο ελαφρύς. Πρέπει να θυμόμαστε, ωστόσο, ότι λιγότερα έπιπλα και αξεσουάρ σημαίνει ότι θα είναι πιο εκτεθειμένα, επομένως, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις υφές και την ποιότητα των υλικών από τα οποία κατασκευάζονται τα έπιπλα. Το ξύλο και το μέταλλο είναι τα κυρίαρχα υλικά, καθώς συνδυάζονται καλά με γυαλί, κεραμικά και πέτρα.

Minimalism in the office - but how do I do it?

Ο μινιμαλισμός στο χώρο εργασίας θα σας επιτρέψει να απαλλαγείτε από αυτό που σας κατακλύζει περισσότερο και σας εμποδίζει να αναπτύξετε όλες τις δυνατότητές σας. Έρευνα έχει δείξει ότι η απόσπαση προσοχής στο χώρο εργασίας μειώνουν την παραγωγικότητα κατά 40% και αυξάνουν το ποσοστό λαθών κατά 27% (1). Έτσι, εάν θέλετε να εισαγάγετε το μινιμαλιστικό στυλ στο γραφείο σας, Θα πρέπει να προσπαθήσετε να αφήσετε μόνο ό, τι είναι πραγματικά απαραίτητο για να κάνετε τη δουλειά σας σωστά και παραγωγικά.
Στο γραφείο σας, χρειάζεστε ένα φορητό υπολογιστή, ένα στυλό και ένα σημειωματάριο, αλλά όχι ράφια που κρέμονται από πάνω σας , συνδετικά ή τόνους μαρκαδόρων που δεν θα χρησιμοποιήσετε.
Επίσης, ο μινιμαλισμός δεν χρειάζεται να είναι μονότονος… Αυτός ο τύπος γραφείου μπορεί να εμπλουτιστεί με πολύχρωμα πάνελ που απορροφούν τον ήχο, ειδικό φωτισμό αλλά και μια νότα φρεσκάδας με κάποια φυτά εσωτερικού χώρου. Παράλληλα, οι σύγχρονες, εργονομικές καρέκλες είναι εκείνες οι οποίες, εκτός από τις οπτικές τους ιδιότητες, θα βελτιώσουν την άνεση της εργασίας σας.
Image
Πέρα όμως από το να απαλλαγείτε από τα περιττά πράγματα στο χώρο εργασίας σας , θα πρέπει ίσως να κάνετε κάποιες ερωτήσεις στον εαυτό σας: ¨Είναι απαραίτητο κάθε ένα από αυτά τα μεμονωμένα βήματα για να κάνει τη δουλειά μου σωστά;¨ ¨Είναι όλες οι αναφορές και αναλύσεις πραγματικά απαραίτητες;¨

Δεν είναι μυστικό ότι ο καθαρός και καλά οργανωμένος χώρος βελτιώνει την ποιότητα ζωής, αλλά και την ποιότητα της εργασίας. Ο μινιμαλισμός στο γραφείο είναι μια ρεαλιστική επιλογή: Χωρίς ακαταστασία και περιττές εργασίες , η εργασία γίνεται απλούστερη και η ομάδα δεν αποσπάται από τα περιττά στοιχεία. Ένα μινιμαλιστικό γραφείο είναι ένα μοντέρνο, αλλά και φιλικό για το προσωπικό και τις ανάγκες τους.

Διαβάστε περισσότερα : https://nowystyl.com/en/knowledge/inspirations/79/minimalist-style-office-when-less-more/

1) Bruce. (2008). How much can noise effect your worker’s productivity.

SATO
Λεωφόρος Κηφισίας 250-254,
Χαλάνδρι, 152 31
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 213-0181600
Ωράριο:
Δευτέρα - Παρασκευή 10.00 - 18.00μμ,
Σάββατο 10.00 - 15.00μμ
Service:
Αθήνα: Τηλέφωνο Επικοινωνίας 210-4811610
Υπόλοιπη Ελλάδα : Επικοινωνήστε με το τοπικό κατάστημα.
email: info@sato.gr
© 2017-2020 SATO. All Rights Reserved.
SATO
Λεωφόρος Κηφισίας 250-254,
Χαλάνδρι, 152 31S
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 213-0181600
Ωράριο: 
Δευτέρα - Παρασκευή 10.00 - 18.00μμ,
Σάββατο 10.00 - 15.00μμ
Service:
Αθήνα: Τηλέφωνο Επικοινωνίας 210-4811610
Υπόλοιπη Ελλάδα : Επικοινωνήστε με το τοπικό κατάστημα.
email: info@sato.gr
© 2017-2020 SATO. All Rights Reserved.
NEWSLETTER
Καταχωρήστε το e-mail σας για να λαμβάνετε το
Ενημερωτικό Δελτίο μας

+30 213 0181 600

Επικοινωνήστε μαζί μας